STEFE Zvolen vstúpilo do Pukanca kúpou tepelného hospodárstva.

Pre skvalitnenie dodávok tepla zabezpečí nové predizolované potrubie a moderný kondenzačný kotol na zemný plyn. Taktiež bude do každého bytového domu nainštalovaná výmenníková stanica tepla. Práce si vyžiadali dočasné obmedzenia v obci v podobe nevyhnutných rozkopávok. Obyvatelia a návštevníci obce museli byť počas leta 2018 trpezlivejší a zhovievavejší ako inokedy a zvýšiť obozretnosť v okolí staveniska.

Zatiaľ čo STEFE Zvolen pilne pracuje na novom a lepšom tepelnom hospodárstve, vy sa môžete v horúcich letných dňoch schladiť návštevou pukanských ľochov.

Ľochy sú unikátne vínne pivnice vykopané baníkmi v minulých storočiach do zvetraného andezitu. Tu nájdete víno z kategórie horských, pretože pukanské vinohrady sa rozprestierajú v nadmorskej výške nad 480 m. A tá je rekordná nielen na Slovensku, ale aj v rámci okolitých vinohradníckych krajín. Ľochy zaručujú sviežosť vín. Jedinečné biele víno dopestujú len v tejto oblasti Slovenska z hrozna Pesecká Leánka ale aj z odrôd Müller Thurgau, Rizling vlašský, Burgundské biele, Veltlín zelený. Červené zasa z Frankovky a Svätovavrineckého. Pukanskí ľochári sú pohostinní a radi sa pochvália kvalitným studeným mokom, trochu drsnejším, ale s výraznou vôňou a chuťou.  

Prívlastok „jedinečné a kvalitné" tak má v Pukanci nielen miestne víno, ale bude mať aj tepelné hospodárstvo v réžii STEFE Zvolen.

Ostatné zaujímavosti