Občianske združenie Cyklo Spiš zorganizuje vo štvrtok 29. augusta 2019 cyklistickú časovku do vrchu. Dlhoročná spolupráca a podpora združenia zo strany STEFE THS sa tento rok pretavila do malej zmeny v názve cyklistických pretekov. Tohoročná časovka nesie v názve prvý krát STEFE.

Časovka je určená najmä pre trénovaných pretekárov. Štart pretekov je v Spišskom Hrhove a cieľ zhruba 800 m za obcou Uloža na vrchole Krúžok. Cyklistov čaká 19,2 km dlhá trasa s prevýšením 494 m. Súťažiť sa môže na horských, cestných bicykloch aj hand bike a vyhodnotené budú zvlášť vo svojich kategóriách. Dôležitou informáciou je, že sa preteká za plnej cestnej premávky. Počas pretekov použijú organizátori elektronickú časomieru, to znamená, že každý pretekár dostane pred štartom čip, na ktorý bude zaznamenané jeho počínanie a čas strávený na trati.

Skutočnou výzvou týchto pretekov je náročnosť v podobe prevýšenia trate a fakt, že sa konajú za plnej premávky. Ak si niekto trúfne na túto výzvu, prihlásenie je možné online alebo na mieste v deň konania. Viac informácií na www.cyklospis.sk

Ostatné zaujímavosti